Pierś z kurczaka w cieście francuskim


Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Piersi z kurczaka z serkiem, zawinięte w cieście francuskim. Proponuję podawać z zieloną sałatą i ziemniakami np. pieczonymi z ziołami.
Składniki na 2 porcje:
- 2 piersi z kurczaka
- 100g serka śmietankowego z ziołami
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- jajko lub żółtko
Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka rozbić lekko tłuszczem. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym, aby ociekły z tłuszczu.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasto francuskie. Przeciąć je na pół i na każdej połówce położyć pierś z kurczaka. Piersi z kurczaka posmarować serkiem. Ciasto francuskie złożyć na pół i skleić mocno boki. Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem lub żółtkiem.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 30 minut w temperaturze 180°C, do zarumienienia się ciasta. Smacznego.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.