Zapiekana ryba z marchewką pod pierzynką z Pesto

Składniki na 4 porcje:
- 600g marchewki
- 400g filetów rybnych
- 3 kromki chleba tostowego
- trochę soku z cytryny
- 3 łyżki zielonego Pesto
- 125ml słodkiej śmietany 30%
- sól, biały pieprz
- trochę margaryny do posmarowania naczynia
Sposób przygotowania:
- Marchewki ugotować w łupinkach, w osolonej wodzie, na półtwardo. Ostudzić, obrać i pokroić w plasterki.
- Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i ułożyć na dnie marchewkę.
- Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i ułożyć na marchewce. Skropić sokiem z cytryny.
- Chleb pokruszyć i wymieszać z Pesto. Wyłożyć na rybę.
- Z góry polać śmietaną.
- Naczynie przykryć (można folią aluminiową) i zapiec w nagrzanym piekarniku około 30min. w temperaturze 180°C.
- Podawać z ryżem lub bagietką.
Przepis zmodyfikowany na podstawie przepisu z gazety: Rezepte pur.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.