Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej
- Szczegóły

Lubicie tradycyjne schabowe w panierce? A placki ziemniaczane? A co byście powiedzieli na schabowe panierowane w tartych ziemniakach? Spróbujcie, bo warto.
Składniki na 2 porcje:
- 2 kotlety schabowe
- ok. 2 dużych ziemniaków
- jajko
- mąka pszenna
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
- Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oderwać listki i poszatkować.
- Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Odcisnąć dokładnie sok i wymieszać z pietruszką. Posolić.
- Kotlety panierować w mące, rozkłóconym jajku i ziemniakach. (Ziemniaki rozłożyć na mięsie i dobrze docisnąć).
- Smażyć na średnim ogniu z każdej strony, do zarumienienia.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.