Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego
- Szczegóły

Składniki na 2- 3 porcje:
- 500g kapusty włoskiej
- ½ litra bulionu (może być z kostki rosołowej)
- 300g mięsa mielonego
- 20g masła
- sól, pieprz
- 150g sera żółtego
- 3 jajka
Sposób przygotowania:
- Kapustę posiekać i przełożyć do miski. Zalać gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 15 min. Kolejno przełożyć na sitko i pozostawić, aż kapusta ocieknie z bulionu.
- Mięso mielone przysmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kapustą i przełożyć do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem lub margaryną.
- Posypać z góry startym serem żółtym. Polać rozkłóconymi jajkami.
- Całość przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec w nagrzanym piekarniku 30- 40min. w temperaturze 200°C. 10 min. przed końcem pieczenia ściągnąć pokrywkę lub folię.
Smacznego.
Na podstawie przepisu z książki: „So kocht Frau Antje heute”.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.