Makaron z serem na słodko


Makaron z serem i cukrem to potrawa z dzieciństwa. To tani, prosty i bardzo szybki obiad.
Składniki na ok. 2 porcje:
- 200g makaronu (dowolnego)
- 200g sera białego
- 2 łyżki masła
- ok. 2 łyżek cukru (polecam brązowego)
- szczypta cynamonu (lub więcej według uznania)
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Przełożyć na durszlak, a do garnka, w którym gotował się makaron włożyć masło i je roztopić. Dodać odcedzony makaron i wymieszać, aby tłuszcz obtoczył makaron.
- Makaron rozłożyć na dwóch talerzach. Posypać pokruszonym serem, cukrem i cynamonem.
- Podawać na ciepło.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.