Pasta z czosnkiem niedźwiedzim


Pasta do chleba, dip do mięs, potraw z grilla i warzyw. Przygotowana jest z czosnku niedźwiedziego i dwóch rodzajów serów: kremowego i fety. Pasta jest smaczna, dość pikantna i wyraźna w smaku. Wszechstronna w zastosowaniu.
Składniki:
- 50 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
- 200 g serka kremowego typu Philadelphia
- 100 g sera feta
- 1- 2 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Liście czosnku niedźwiedziego umyć, osuszyć, odciąć ogonki i poszatkować drobno.
- Serek kremowy i fetę wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać czosnek niedźwiedzi. Dodać 1- 2 łyżek oliwy, aby pasta nie była za sucha i wymieszać. (Można wmieszać 1 łyżkę, a drugą polać pastę z wierzchu). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. (Z solą proszę ostrożnie. Feta jest słona).
- Pastę przechowywać przykrytą w lodówce.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.