Surówka z kapusty kiszonej i ananasa
- Szczegóły

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.
Składniki:
- 500g kapusty kiszonej
- 1 czerwona cebula
- ½ szklanki słonecznika
- 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz biały
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
- Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
- Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
- Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.