Smoothie bowl z owoców leśnych


Gęsty mus owocowy z mrożonych owoców leśnych z dodatkiem mleka roślinnego lub krowiego, osłodzony miodem. Pyszne, orzeźwiające śniadanie, smakujące niczym owocowe lody.
Składniki na ok. 700 ml:
- 400 g mrożonych owoców leśnych
- 350 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
- 2 łyżki miodu (syropu klonowego lub z agawy)
- suszone morele, migdały i siemię lniane
Sposób przygotowania:
- Do blendera o dużej mocy przełożyć zamrożone owoce leśne. Dodać miód i mleko. Zmiksować na mus. (Mus będzie zimny i gęsty).
- Mus przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek i skórek. (Oczywiście jeśli pestki nie przeszkadzają, to można musu nie przecierać).
- Następnie rozłożyć do misek. Udekorować pokrojonymi w paski suszonymi morelami, posiekanymi migdałami i siemieniem lnianym. Podawać od razu.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 3 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!