Daktyle z nadzieniem serowym

Ciekawa i szybka do przygotowania przekąska. Lekko gorzki ser Gorgonzola super kombinuje się ze słodkim daktylem.
Składniki:
- daktyle suszone (najlepiej już bez pestek, ale mogą by też z pestkami)
- ser pleśniowy typu Gorgonzola
- orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- Jeśli daktyle są z pestkami, przeciąć je wzdłuż i wyciągnąć pestkę.
- Ser pokroić w słupki i włożyć do daktyli.
- Na górę położyć połówkę orzecha włoskiego.
- Przechowywać w lodówce.
Przepis pochodzi z książki: „Weihnachten“.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.