Sałatka z Tortellini


Szybka i łatwa do przygotowania sałatka z tortellini, kawałkami szynki, ogórka i pomidora. Pyszna, sycąca, kolorowa, ze świeżymi warzywami. Doskonała na imprezy.
Składniki na ok. 8 porcji:
- 250 g Tortellini z dowolnym nadzieniem (np. z mięsem, ze szpinakiem i ricottą)
- 200 g szynki
- biała część pora
- 2 pomidory
- ¼ ogórka szklarniowego
- 200 g gęstej, kwaśnej śmietany ok. 10- 18%
- ok. 130 ml majonezu
- bulion mięsny lub warzywny (ewentualnie woda)
- sól, czarny pieprz mielony
Sposób przygotowania:
- Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, ale najlepiej na bulionie. Dobrze odsączyć i ostudzić.
- Pomidory (można sparzyć i obrać ze skórki), pora i szynkę pokroić w kostkę.
- Ogórek obrać i pokroić również w kostkę.
- Wszystkie składniki połączyć. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
- Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
![]() |
Czas przygotowania: |
|
![]() |
Liczba porcji: |
ok. 8 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.