Sałatka z pomidorami i fetą
- Szczegóły

Szybka, łatwa i lekka sałatka z pomidorów koktajlowych i sera feta. Pasuje zarówno do mięsa z grilla jak i świeżego pieczywa. Do przygotowania tej sałatki użyłam pomidorów koktajlowych czerwonych i żółtych, aby sałatka była bardziej kolorowa.
Składniki:
- 500g pomidorów koktajlowych
- 100g sera feta
- 1 mała cebula czerwona
- rzeżucha
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka białego octu balsamicznego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Pomidory umyć i przekroić na pół.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Pomidory i fetę przełożyć do miski.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać oliwę, ocet, sól i pieprz. Wymieszać.
- Dressing wlać do pomidorów i sera. Dodać rzeżuchę i delikatnie wymieszać.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!