Sałatka szparagowa z brzoskwiniami
- Szczegóły

Lekka, słodko- wytrawna sałatka z rukoli, szparagów, brzoskwiń i orzeszków ziemnych.
Składniki na 2 porcje:
- 500g białych szparagów
- ok. 80g sałaty rukola
- 3 połówki brzoskwiń z puszki
- 30g orzeszków ziemnych
- 1 łyżka oleju do smażenia
Dressing:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Szparagi umyć, obrać i odciąć zdrewniałe końcówki. Pokroić w ukośne plasterki. (Instrukcję przygotowania szparagów znajdziecie tutaj).
- Olej rozgrzać na patelni, dodać szparagi i smażyć ok. 5 min., aż zaczną mięknąć. Odstawić na bok i pozostawić do ostygnięcia.
- Sałatę umyć i osuszyć.
- Brzoskwinie pokroić w cienkie plasterki.
- Orzeszki posiekać.
- W misce delikatnie wymieszać szparagi, sałatę, brzoskwinie i orzeszki. Składniki na dressing wymieszać i polać sałatę.
- Gotową sałatkę rozłożyć do dwóch miseczek i podawać.
(Instrukcję przygotowania szparagów znajdziecie tutaj).
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!